Lunaria – Ancestrale Malvasia Orange

Lunaria – Ancestrale Malvasia Orange

11,9513,50 incl. btw

Uitverkocht

De Lunaria Ancestrale Malvasia Orange heeft een roze-oranje kleur en een fijne pareling. Het aroma is fris en aromatisch, met tonen van rozen en grapefruitschil. In de mond is de wijn sappig en fruitig, met duidelijke smaken van citrusschillen en grapefruit, en een hint van amandel. De wijn heeft lichte tannines en een gemiddelde zuurgraad. Hij is zeer droog en zorgt voor een aangenaam mondgevoel.

Als je houdt van aromatische wijnen zoals traminer of pélava, zul je deze zeker waarderen. Het is een uitstekende aperitiefwijn die je smaakpapillen in harmonie brengt met het eten. Voor een lichte snack is hij heerlijk te combineren met halfharde kaas. Bovendien bevat de wijn geen toegevoegde sulfieten.

Biodynamisch gemaakt zonder toegevoegde gisten en ongefilterd.

Beschrijving

Lunaria is een biodynamisch wijnhuis en aangesloten bij Cantina Orsogna. Dit is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte. De keurmerk Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding.

Een verfrissende mousserende wijn gemaakt van Malvasia druiven dat zeer goed is om ermee te proosten.

Extra informatie

Producent

Land

Appelatie

Druivenras

Soort

, ,

Alcohol

Serveertemp.

,

Inhoud Fles

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant