Deze Sardu Pater 70 is ontstaan uit het concept ter ere van de zeventigste verjaardag van Cantine Sardus Pater (1949-2019). Om dit te vieren, hebben zij besloten om de inaugurele blend van hun assortiment te creëren, een wijn samengesteld uit alle rode druivensoorten die in Sulcis worden geteeld. Hoewel de basis Carignano blijft, de voornaamste druif van het terroir, wordt deze aangevuld met Cabernet Sauvignon, Monica, Cannonau en Bovale.
De kleur vertoont een diepe robijnrode tint. De neus presenteert een verfijnd en complex boeket, gekenmerkt door aroma’s van sappige rode bessen, hints van mediterraan struikgewas, balsamico en kruidige nuances. Het gehemelte is warm en genereus, met rijpe tannines en een aangename knapperigheid. De afdronk onthult zich als langdurig en aanhoudend.
Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van 60% Carignano, 30% Cabernet Sauvignon; 10% overige inheemse druiven.